Loading media...

Engineer Industriële Automatisering

Eindhoven

Job description

Industrie 4.0 | Programmeren | IT infrastructuur

Onze productie wordt steeds meer IT gedreven. Industrie 4.0 voor productiebedrijven is daarbij de leidende factor. In onze machinefabrieken in Eindhoven en in Reuver zijn de bewerkingsmachines: draai- en freesbanken gekoppeld aan de centrale IT infrastructuur. CNC programma’s, gereedschaps-data, meetprogramma’s, logistieke informatie over werkorders en geproduceerde aantallen zijn onder andere de data die beheerd worden.

Wat houdt de functie van Engineer Industriële Automatisering in?

In deze functie ga je een belangrijke en leidende rol vervullen bij het optimaliseren van onze IT infrastructuur, je ontwikkelt met je collega’s een roadmap naar de toekomst en werkt aan de invulling van de diverse projecten die worden gedefinieerd in het kader van deze roadmap. Denk daarbij aan het ontwikkelen van macro’s binnen het CAM programma Top Solid voor het in-line meten en corrigeren van de gereedschapsbanen en het verder ontwikkelen van het Statistical Process Control (SPC) op de machines met standaard software pakketten maar ook met eigen ontwikkelingen.

Naast de ontwikkeling van de digitale infrastructuur programmeer je met behulp van Top solid CAM programmatuur complexe onderdelen van mechanische samenstellingen. Je bepaalt per product de routing over verschillende afdelingen en machines. Per bewerking bepaal je o.a. de opspanning, tool-lijsten, mallen en CNC-programma’s. Verder ben je ook verantwoordelijk voor het voorbereiden van productieorders en de begeleiding van deze orders gedurende de productie en het opstarten van de orders op de bewerkingsmachine. Je zorgt voor de afstemming met de meetkamer, coördinatie en optimalisatie van de verschillende bewerkingen, waarbij je overall verantwoordelijk bent voor het product.

Ben jij onze Engineer Industriële Automatisering?

Jij bent proactief en pragmatisch ingesteld en hebt een flexibele werkinstelling. Je hebt interesse in het werken met technische software pakketten in een Windowsomgeving, waarbij machinegegevens en parameters worden weggeschreven en gelezen op centrale servers. Industrie 4.0 is voor jou geen onbekende term en jij kunt ons hiermee verder helpen. Verder heb jij zowel een boven gemiddeld technisch als ruimtelijk inzicht.

Daarnaast vragen wij:

  • Een afgeronde HBO of WO opleiding in de richting van IT;
  • 5 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring of interesse in het programmeren van CNC bewerkingsmachines met CAM software;
  • Ervaring met CAM-systemen en macro programmeren;
  • Kennis van verspaningstechniek, opspantechniek en CNC productie;
  • Kennis van machine besturingen zoals Heidenhain, Fanuc en Siemens.

Wie zijn wij?

Bij Frencken produceren we in Eindhoven en Reuver met circa 150 vaklieden complexe, fijnmechanische onderdelen op basis van verspanende technieken. Ons werk is gericht op het leveren van kleine tot middelgrote series van hoogwaardige producten met toleranties tot in het sub-micron bereik. Hiervoor maken we gebruik van de modernste productietechnologieën en is het vakmanschap van onze medewerkers van essentieel belang. Gerenommeerde ondernemingen in o.a. de medische, analytische en semiconductor-industrie behoren tot onze klantenkring.

Wat bieden wij?

Frencken wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons. Je gaat werken bij een fascinerende, uitdagende hightech onderneming, binnen een team collega’s welke net zo gepassioneerd zijn als jijzelf. Die passie belonen wij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden (onder andere 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen, bonusregeling) en volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Stephan Sonnemans via 06-55183097.

Job type
Vast
Posted
2023-01-03T00:00:00