Loading media...

Production Engineer

Job description

Production Engineer

Ligt jouw hart als Production Engineer bij de hightech industrie en ben jij beschikbaar om ons team tijdelijk te versterken? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat houdt de functie van Production Engineer in?

In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het technisch onderhouden en optimaliseren van het assemblage en fabricage proces van producten. Intern bij jij het technische aanspreekpunt en de specialist van het product en het bijbehorende assemblage/fabricage proces. Wanneer er verstoringen zijn in dit proces analyseer jij het probleem en lost dit op. Indien nodig schakel je de hulp van onze engineering afdeling in. Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn verder:

 • Bepalen van de optimale montageflow;
 • Opstellen en onderhouden van assemblage voorschriften, control plan, checklist en tooling van het reguliere proces;
 • Ontwerpen, realiseren, calibreren, vrijgeven en onderhouden van productietooling;
 • Beoordelen van TPD op assemblage uren en maakbaarheid;
 • Technische beoordeling van wijzigingen en de verwerking hiervan in assemblage voorschiften, control plan, checklist en verpakkingsvoorschrift. Daarnaast ook het doorspreken hiervan met assemblage monteurs;
 • Technisch onderhouden van de tooling/testkasten;
 • Analyseren van het assemblage proces en het initiëren van verbeteringen hierin. In samenwerking met andere afdelingen zorg je dat deze verbeteringen ook gerealiseerd worden;
 • Verantwoordelijk voor de technische inrichting en borging van het assemblage/fabricage proces bij een (NPI) project;
 • Verantwoordelijk voor de oplevering van de proto evaluatie rapportage
 • Kennis overdragen naar assemblage voor en tijdens de pilot/0-seri van een (NPI) project.

Vanwege een tijdelijke toename van de werkdruk is deze functie ontstaan voor de duur van tenminste 6 maanden.

Ben jij onze Production Engineer?

Met jouw analytisch inzicht doorgrond jij productieprocessen zonder probleem. Jij ben proactief ingesteld en hebt een constante focus op de kwaliteit en optimalisatie van assemblageprocessen. Verder heb jij:

 • Een afgeronde HBO opleiding Werktuigbouwkunde of Mechatronica;
 • Ervaring in een productie omgeving met hightech producten en complexe assemblageprocessen;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wie zijn wij?

Frencken Mechatronics Europe houdt zich bezig met de ontwikkeling en assemblage van industriële systemen voor de semiconductor industrie, de health care-markt en voor een breed scala aan analytische applicaties. De hoogwaardige fijnmechanische onderdelen, machine-assemblages en vacuüm systemen worden in cleanroom als non cleanroom omgeving geassembleerd. Als dienstverlener realiseert Frencken Mechatronics Europe ook hoogwaardige precisie componenten en modules voor toonaangevende opdrachtgevers in de Hightech industrie.

Wat bieden wij?

Werken bij Frencken houdt in werken in een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons. Je gaat werken aan fascinerende, uitdagende hightech projecten met een team collega’s dat net zo gepassioneerd over techniek is als jijzelf. Die passie belonen wij met een goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden (onder andere 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen en een bonusregeling).

Wil je meer informatie? Neem contact op met onze recruiter Danny Posno via 06-54208386 of danny.posno@frenckengroup.com

Job type
Tijdelijk
Posted
2021-04-01T00:00:00