Loading media...

Omscholingsproject Brainport - Maak werk van je technische kant

Job description

Omscholingsproject Brainport - Maak werk van je technische kant! - Zijinstromer.

✓ Geen technische ervaring nodig ✓ Gratis advies van Leerwerkloket ✓ Betaalde omscholing ✓ Direct geld verdienen

LEGO fan, doe-het-zelver, autosleutelaar of knutselkunstenaar? Gevoel voor tech zit al lang in je? Verberg het niet langer, laat je technische kant vrij! Hoe sneller je er voor uitkomt, hoe gelukkiger je wordt. Juist voor jou, zonder technische werkervaring, is het nu makkelijk om over te stappen naar een baan in techniek. Betaalde omscholing, direct geld verdienen én een baangarantie. Als zij-instromer heb je het meteen goed voor elkaar. Dus switch van horecaman naar technisch vakman, van boomkweker naar operator of van werkloos naar tech virtuoos en maak werk van je technische kant!

Meld je vrijblijvend aan voor een gratis oriëntatiegesprek en we verkennen samen jouw skills, interesses en cursus- of scholingsmogelijkheden. Vrijwel alle mensen die we spreken vindt hun droombaan in de techniek

Tip! Kom 1 december naar de Techniek Kijkdag. Op 1 december organiseren we een Techniek Kijkdag bij Summa College in Eindhoven van 9.30 - 15.30u. Een interessante dag als je een baan in de techniek overweegt, maar nog niet goed weet welke richting je op wilt. Geïnteresseerd? Vraag informatie aan of meld je aan voor de Techniek Kijkdag. Zien we je daar? Tientallen mensen uit jouw regio gingen je al voor. Allemaal mensen zoals jij!

Hoe ziet een zij-instromer traject eruit?

  • We verkennen samen jouw skills, interesses en cursus- of scholingsmogelijkheden.
  • We matchen jouw interesses en skills met vacatures bij deelnemende tech bedrijven in de regio
  • Voor de meerderheid van de aanmeldingen lukt het om een passende opleiding en baan te vinden.
  • Je krijgt de kans om je te oriënteren op een loopbaan in de techniek.
  • Aan de slag! Start jouw leerwerktraject als zij-instromer. Gedurende de eerste maanden blijven we in contact voor begeleiding en ondersteuning waar nodig.

Kom als zij-instromer vooruit in de techniek.

Gemakkelijk overstappen, met een leer-werk traject voor jou op maat gemaakt.

Volop kansen om jezelf te ontwikkelen. In de praktijk leer je de fijne kneepjes van het vak.

Opleiding of cursussen nodig? Die worden, afhankelijk van jouw situatie, door het bedrijf of via een subsidie betaald.

Je krijgt intensieve begeleiding vanuit je werkgever én het onafhankelijke Leerwerkloket via een persoonlijke adviseur die jouw situatie goed kent.

Een goed salaris én een vast contract als jouw switch naar techniek zowel jou en je werkgever bevallen.

Vrijheid om het bedrijf te kiezen waarbij je gaat werken

Geen technische werkervaring nodig!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik me aanmelden voor een oriëntatiegesprek?

Samen met een adviseur leren & werken van het Leerwerkloket ga je in gesprek over jouw skills en interesses en verken je de cursus- of scholingsmogelijkheden. Daarna kun je via het Summa College of ROC Ter AA een oriëntatietraject volgen om jouw kansen in de techniek te ontdekken met mogelijkheden voor het verkennen van aansprekende tech bedrijven.

Bij welk bedrijf kom ik te werken?

We hebben verschillende uitdagende zij-instroomvacatures in o.a. de installatie, proces, metaal en productietechniek bij deelnemende bedrijven in de regio. Denk aan technische dienstverleners zoals Hoppenbrouwers, Kuijpers en Heesmans, tech bedrijven zoals Philips, Enexis Netbeheer, Thermo Fisher Scientific en de Frencken Group en innovatieve producenten zoals Ebusco, Kingspan Unidek, Huijbregts en Wilvo.

Begin ik direct met geld verdienen?

Ik heb nog helemaal geen ervaring in de techniek, is dat erg?

Zeker niet! Wij zijn op zoek naar technisch talent of mensen met belangstelling voor techniek. Heb jij een goed technisch inzicht, knutsel je graag op zolder of in de garage, of vind je het leuk om uit te zoeken hoe iets werkt? Dan is een overstap naar de techniek waarschijnlijk makkelijker dan je denkt! Een technische vooropleiding is geen vereiste, iedereen met een gezonde portie motivatie kan zich aanmelden.

Wie betaalt mijn technische opleiding?

Er zijn verschillende regelingen en subsidiemogelijkheden beschikbaar waarmee (een deel) van jouw opleiding betaald kan worden. Hetzelfde geldt voor het (door)betalen van jouw salaris gedurende de omscholing. Een en ander hangt af van jouw situatie, het traject en de opleiding. In het zij-instroom traject bekijken we samen met jou en je toekomstige werkgever wat mogelijk is.

Wat als ik word afgewezen?

Voor de meeste aanmeldingen weten wij een passende opleiding en baan te vinden. Mocht het toch niet lukken in de techniek, dan kun je bij ons ook terecht voor bijvoorbeeld loopbaanoriëntatie en competentietesten om te ontdekken waar jouw skills het beste tot zijn recht komen.

Voor meer info: https://www.jouwtechnischekant.nl/

Job type
Vast
Industry
Productie
Posted
2022-11-21T00:00:00