Loading media...

Category Buyer

Eindhoven

Job description

Category Buyer

Tactisch | Strategisch | Processen overzien en verbeteren

Wat houdt de functie van Category Buyer in?

In deze functie ben jij eindverantwoordelijk voor de categorie “Special Parts”, bestaande uit onder andere klant specifieke koopdelen (bijvoorbeeld Keramiek, pompen).Het is hierbij aan jou om door middel van een goed doordacht lange termijn plan, inkoop naar een strategisch niveau te tillen, richting te geven en pro activiteit te stimuleren. Daarnaast:

 • Het is aan jou om door middel van een goed doordacht lange termijn categorieplan, inkoop naar hoger niveau te krijgen, richting te geven en pro activiteit te stimuleren.
 • Je onderhoudt contacten met leveranciers over contractvoorwaarden, prijzen, volumes, levertijden en garantievoorwaarden (QLTC).
 • Om de juiste kostenbesparingen te kunnen realiseren is kennis van de categorie vereist, de ontwikkelingen in de markt houd je nauwlettend in de gaten.
 • Er wordt met onder andere Operations nauw samengewerkt. Je weet de samenwerking met interne stakeholders te verbeteren.
 • Jij bent het eerste aanspreekpunt vanuit inkoop en intern heb je regelmatig overleg met je collega Buyers. Daarnaast ben je aanspreekpunt in geval van escalaties met betrekking tot problemen met leveringen en/of leveranciers.
 • Je bent de spil tussen de verschillende afdelingen, communiceert op heldere wijze, met het juiste gevoel voor verhoudingen en neemt je verantwoordelijkheid voor de creatie en executie van jouw categorie strategie.

Ben jij onze Category Buyer?

Jij bent een stevige persoonlijkheid die de organisatie iets extra’s komt brengen. Je initieert verbetervoorstellen om de category strategie als geheel efficiënter te laten werken en neemt de lead in de implementatie. Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden en assertiviteit ben je prima in staat om weerstand weg te nemen en relaties met interne en externe stakeholders te verbeteren. Jij bent analytisch sterk en weet goede inschattingen te maken. Daarnaast:

 • Heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • Heb je ruime ervaring met inkoop op het niveau van category management, binnen een technische omgeving.
 • Heb je een ‘proven track-record’ op het gebied van kostenreductie- en kwalitatieve verbeterprogramma’s.
 • Heb je gedegen kennis van ‘cost drivers’ binnen de toegewezen categorie.
 • Heb je ruime kennis van legal en riskmanagement met betrekking tot contractonderhandelingen.
 • Bent gemotiveerd, betrokken, daadkrachtig en proactief.

Wie zijn wij?

Frencken Mechatronics Europe houdt zich bezig met de ontwikkeling en assemblage van industriële systemen voor de semiconductor industrie, de health care-markt en voor een breed scala aan analytische applicaties. De hoogwaardige fijnmechanische onderdelen, machine-assemblages en vacuüm systemen worden in zowel cleanroom als non cleanroom omgeving geassembleerd. Als dienstverlener realiseert Frencken Mechatronics Europe daarnaast ook hoogwaardige precisie componenten en modules voor toonaangevende opdrachtgevers in de hightech industrie. In Nederland zijn we met 600 collega’s en werken we verdeeld over 3 locaties.

Wat bieden wij?

Behoorlijk wat! Frencken wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons. Je gaat werken aan fascinerende, uitdagende hightech projecten binnen een team collega’s die net zo gepassioneerd over techniek zijn als jijzelf. Die passie belonen wij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden (o.a. 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen, bonusregeling) en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Stephan Sonnemans, 06-55183097.

Job type
Vast
Posted
2021-11-04T00:00:00
Closing