Loading media...

Category Buyer

Job description

Category Buyer/Tactisch Inkoper

Werken aan complexe uitdagingen en toekomstperspectief voor je eigen ontwikkeling en ambitie.

Wat houdt de functie van Category Buyer/Tactisch Inkoper in?

In deze functie ben jij eindverantwoordelijk voor de categorie “make parts”. Dit betreft met name producten die tot stand komen mbv verspanende technieken. Het is hierbij aan jou om door middel van een goed doordacht lange termijn plan, inkoop naar een strategisch niveau te tillen, richting te geven en pro activiteit te stimuleren. Daarnaast:

 • Onderhoud je op strategisch vlak contacten met leveranciers over contractvoorwaarden, prijzen, volumes, levertijden en garantievoorwaarden (QLTC);
 • Realiseer je kostenbesparingen. Hiervoor is kennis van de category vereist en hou je de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten;
 • Verbeter je relaties met interne stakeholders en werk je nauw samen met productie;
 • Ben jij het eerste aanspreekpunt bij inkoop en heb je intern regelmatig overleg met je collega Buyers. Daarnaast ben je aanspreekpunt in geval van problemen met leveringen en/of leveranciers;
 • Neem je verantwoordelijkheid voor de creatie en executie van jouw categorie strategie.

Ben jij onze Category Buyer/Tactisch Inkoper?

Jij bent een stevige persoonlijkheid die de organisatie iets extra’s komt brengen. Je initieert verbetervoorstellen om de category strategie als geheel efficiënter te laten werken en neemt de lead in de implementatie. Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden en assertiviteit ben je prima in staat om weerstand weg te nemen en relaties met interne en externe stakeholders te verbeteren. Jij bent analytisch sterk en weet goede inschattingen te maken. Daarnaast:

 • Heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • Heb je ruime ervaring met inkoop op het niveau van category management, binnen een technische omgeving;
 • Ben je bekend met ‘make/buy-policy’ en uitvoering;
 • Heb je een ‘proven track-record’ op het gebied van kostenreductie- en kwalitatieve verbeterprogramma’s;
 • Heb je gedegen kennis van ‘cost drivers’ binnen de toegewezen categorie;
 • Heb je ruime kennis van legal en riskmanagement met betrekking tot contractonderhandelingen;
 • Bent gemotiveerd, betrokken, daadkrachtig en proactief.

Wie zijn wij?

Frencken Mechatronics Europe houdt zich bezig met de ontwikkeling en assemblage van industriële systemen voor de semiconductor industrie, de health care-markt en voor een breed scala aan analytische applicaties. De hoogwaardige fijnmechanische onderdelen, machine-assemblages en vacuüm systemen worden in zowel cleanroom als non cleanroom omgeving geassembleerd. Als dienstverlener realiseert Frencken Mechatronics Europe daarnaast ook hoogwaardige precisie componenten en modules voor toonaangevende opdrachtgevers in de hightech industrie.

Wat bieden wij?

Behoorlijk wat! Frencken wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons. Je gaat werken aan fascinerende, uitdagende hightech projecten binnen een team collega’s die net zo gepassioneerd over techniek zijn als jijzelf. Die passie belonen wij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden (o.a. 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen, bonusregeling) en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Interesse? Solliciteer direct! Bij vragen kun je contact opnemen met onze Corporate Recruiter Stephan Sonnemans via 06-55183097 of stephan.sonnemans@frenckengroup.com.

Job type
Vast
Posted
2023-07-20T00:00:00