Loading media...

Category Manager

Eindhoven

Job description

Category Manager

Tactisch | Strategisch | Processen overzien en verbeteren

Wat houdt de functie van Category Manager in

In deze functie ben jij eindverantwoordelijk voor de categorie “Special Parts”; bestaande uit onder andere klant specifieke koopdelen (bijvoorbeeld Keramiek, pompen, kabelbomen en connectoren) of "Make Parts"; bestaande uit mechanische onderdelen'. Het is hierbij aan jou om door middel van een goed doordacht lange termijn plan, inkoop naar een strategisch niveau te tillen, richting te geven en pro activiteit te stimuleren. Daarnaast:

Het is aan jou om door middel van een goed doordacht lange termijn categorieplan, inkoop naar hoger niveau te krijgen, richting te geven en pro activiteit te stimuleren.

Je onderhoudt contacten met leveranciers over contractvoorwaarden, prijzen, volumes, levertijden en garantievoorwaarden (QLTC).

Om de juiste kostenbesparingen te kunnen realiseren is kennis van de categorie vereist, de ontwikkelingen in de markt houd je nauwlettend in de gaten.

Er wordt met onder andere Operations nauw samengewerkt. Je weet de samenwerking met interne stakeholders te verbeteren.

Jij bent het eerste aanspreekpunt vanuit inkoop en intern heb je regelmatig overleg met je collega Buyers. Daarnaast ben je aanspreekpunt in geval van escalaties met betrekking tot problemen met leveringen en/of leveranciers.

Je bent de spil tussen de verschillende afdelingen, communiceert op heldere wijze, met het juiste gevoel voor verhoudingen en neemt je verantwoordelijkheid voor de creatie en executie van jouw categorie strategie.

Ben jij onze Category Manager

Jij bent een stevige persoonlijkheid die de organisatie iets extra’s komt brengen. Je initieert verbetervoorstellen om de category strategie als geheel efficiënter te laten werken en neemt de lead in de implementatie. Dankzij jouw goede communicatieve vaardigheden en assertiviteit ben je prima in staat om weerstand weg te nemen en relaties met interne en externe stakeholders te verbeteren. Jij bent analytisch sterk en weet goede inschattingen te maken. Daarnaast:

Heb je een afgeronde HBO/WO-opleiding.

Heb je ruime ervaring met inkoop op het niveau van category management, bij voorkeur binnen een technische omgeving.

Heb je een ‘proven track-record’ op het gebied van kostenreductie- en kwalitatieve verbeterprogramma’s.

Heb je gedegen kennis van ‘cost drivers’ binnen de toegewezen categorie.

Heb je ruime kennis van legal en riskmanagement met betrekking tot contractonderhandelingen.

Ben je betrokken, daadkrachtig en proactief.

Wie zijn wij

Frencken Mechatronics is een leverancier van geïntegreerde technologische oplossingen. Wij ontwikkelen, produceren en onderhouden belangrijke mechatronische systemen, modules en componenten voor klanten in high-tech apparatuur productiemarkten.

Competenties en technologieën

Onder een breed scala aan competenties en technologische mogelijkheden, zijn we zeer bekwaam in precisie-engineering, nauwkeurige positionering en motion control, systemen voor gebruik in hoog vacuüm, value engineering, complexe assemblage en test op hoog niveau, elektromotoren en deeltjesoptiek.

Onze ervaren ingenieurs en productiemogelijkheden van wereldklasse, waaronder ultrahoge precisiebewerking, complexe assemblage op hoog niveau, naleving van de hoogste reinheidsnormen, cleanrooms en test- en kwalificatie-expertise, stellen ons in staat om een breed scala aan hoge precisieproducten en mechatronische oplossingen te leveren in overeenstemming met de hoogste industrienormen.

Waardepropositie

We zijn trots op het creëren van innovatieve duurzame oplossingen met onze klanten. We stellen onze klanten in staat om zich te concentreren en uit te blinken in hun kernactiviteiten, bieden een totaal beheer van de productlevenscyclus en toegang tot onze wereldwijde expertisecentra om tegemoet te komen aan een wereldwijde marktbenadering. Bij alles wat we doen, richten we ons op het leveren van de hoogste waarde aan onze klanten.

Markten

We bedienen toonaangevende OEM's over de hele wereld in enkele van de meest veeleisende high-tech apparatuurmarkten, zoals halfgeleider-, medische en analytische instrumentatie.

Wereldwijde aanwezigheid, lokale expertise

Frencken Mechatronics is onderdeel van Frencken Group Ltd. en opereert wereldwijd met operationele vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië.

Wat bieden wij

Behoorlijk wat! Frencken wordt gekenmerkt door een informele en collegiale sfeer waar ieder individu belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt bij ons. Je gaat werken aan fascinerende, uitdagende hightech projecten binnen een team collega’s die net zo gepassioneerd over techniek zijn als jijzelf. Die passie belonen wij met een goed salaris, prima arbeidsvoorwaarden (o.a. 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen, bonusregeling) en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact op met onze Corporate Recruiter Frank Barendse 06-51921876.

Job type
Vast
Posted
2023-01-17T00:00:00